Fler skillnader mellan USA och Sverige

Idag vaknade jag vid nio och blev sedan upphämtad av en från basketlaget för att åka till Denny's för frukost med laget. Det var lite rörigt där eftersom vi kom ca 20 pers samtidigt, men det ordnade upp sig så vi fick oss en mättande frukost. Efteråt begav vi oss ner till Buhac Colony HS för MMC challenge. MMC challenge är en turnering där alla lag från MMC (ligan vi spelar i) möter lagen från CCC (en annan liga). Tyvärr förlorade vi matchen ganska (läs: väldigt) stort så det var inte speciellt roligt. Dock mötte vi laget som förväntas vinna CCC så det kändes lite bättre i alla fall. 
 
Täkte att jag ska ta och berätta om några fler skillnader jag har upptäckt under tiden här. De komer här:
 
- Vid bakning används ofta en "kakmix" som man bara blandar med vatten och möjligtvis något mer. Det smakar definitivt inte lika bra, men det går snabbare och är lättare. 
 
- Det är mer skräp här på vägarna och allmänna platser.
 
- De flesta familjerna sopsorterar inte
 
- På restauranger går anställda på samma toaletter som kunderna. Det finns nämligen en detaljerad beskrivning av hur de ska tvätta händerna
 
-Trottoarerna är gjorda av betong istället för asfalt som i Sverige. 
 
- Dammsugarna ser annorlunda ut. Eller vi har ju liknande dammsugare i Sverige, men de är inte lika vanilga att ha som huvuddammsugare.
 
- Trafikljusen för övergångsställen ser annorlunda ut. När det i Sverige skulle varit rött ljus är det här en röd hand. När man får lov att gå över så är det en symbol av en man som går. När det börjar närma sig omslag från grönt till rött så slår det om till handen och räknar ner, vanligtvis från tio sekunder men ibland mer.
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

isabelleiusa.blogg.se

Utbytesstudent i Modesto, California 14/15

RSS 2.0