Följ mig på Instagram!

Hej igen! Jag glömde nämna i det förra inlägget att den kommande veckan kommer jag att lägga upp bilder på YFU:s instagramsida för att visa hur det kan se ut att vara utbytesstudent i USA. Så om ni är intresserade av att följa min vecka så är det bara att börja följa YFUSweden på instagram. Hoppas ni hänger med! Kram!
 
 

Mid-Year Orientation

Hej på er! Denna veckan förorade vi som förutspått mot Modesto Christian med många poän, närmare bestämt 38. Det enda positiva var väl att vi är det laget som förlorat med minst antal poäng mot dem. Den andra matchen, mot Downey vann vi som förväntat. Dock blev det en oväntat jämn match, vilket innebar att jag inte fick något speltid denna veckan. Nu är det dock ny vecka, och förhoppningsvis kommer jag få lite speltid. Dock är den chansen inte så stor då vi möter Gregori och Enochs, som båda förväntas bli jämna matcher. Nu vänder alltså serien, och alla lagen vi mötte borta möter vi nu hemma och vice versa.
 
Nog med basket, för denna veckans höjdpunkt var mid-year orientation med YFU. Alla utbytesstudenter från området träffades i Sacramento för att först diskutera hur det första halvåret har varit, och vilka mål vi har för andra halvan. Vi fick även hålla en kort presentation om kulturen i vårt hemland, vilket var väldigt intressant då där var utbytesstudenter från alla möjliga länder. Länderna som var representerade var Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Italien, Ryssland, Thailand, Kina, Pakistan, Israel, och Japan. Det var alltså en hel del kulturskillnader, och det är en sak jag tycker är väldigt roligt, att jag inte bara lär mig om den amerikanska kulturen när jag är här, utan även en hel del andra kulturer som jag aldirg hade lärt mig om annars. 
 
Efter "mötet" åt vi lunch, innan vi begav oss till the State Capitot building för en guidad tur. Det var speciellt intressant att få se då det är en del av vad jag lärde mig om i min Government-kurs under hösten. Det var dessutom väldigt fin design där inne, så det var en väldigt rolig tur. 
 
När turen var över begav vi oss till Old Sacramento för en tur där. Vi tog bland annat en "old style picture" där vi alla kladde upp oss i gamla kläder och besökte en gift shop med ett väldigt stort sortiment av massa "onödiga" saker. Där val till exempel en hel vägg med olika bacon-saker som baconläsk, baconpopcorn, bacon air freshener, bacon-lypsyl och en massa liknande saker. 
 
Efter besöket i gift shopen var det tid för oss att bege oss hemåt. En väldigt rolig dag hade jag alltså, och det är alltid lika roligt att träffa alla utbytesstudenter. Det tråkiga är att jag har dragit på mig ytterligare en förkylning och därför spenderat dagen idag hemma och bara vilat och gjort homework. Hoppas att det är bättre med er och att nihar haft en underbar helg.
 
Från killarnas basketmatch i fredags
 
Bakifrån vänster och runt: Kina, Danmark, Italien, Sverige, Tyskland, Japan, Tyskland, Tyskland, Thailand, Ryssland samt Israel.
 
Group picture outside the Capitol building
 
Finland, Denmark, Sweden
 
Sweden, China, Germany
 
Germany, China, Sweden
 
Jag och Charlotte från Danmark där vi tog the old pic. Det var inte tillåtet att ta bilder där inne förutom det man köpte, men vi fick i alla fall till en bild så att ni kan få se hur vi såg ut. 
 
När jag kom hem på kvällen så åkte jag, Ella, Shannon, Kyndal, och Ellen till platsen där Beyer's winter formal skulle hållas för att hjälpa till med förberedelserna. Temat var "An evening under the stars, och här står vi i ingången under "stjärningången".

Martin Luther King Day

Hejsan svejsan! Förra måndagen började skolan igen efter jullovet, så då var det bara att börja vänja sig vid att gå upp 05.30 om morgnarna igen. Inget speciellt har hänt i skolan förutom att det börjar närma sig winter formal och det är mycket prat om det i skolan. Tyvärr kommer jag inte kunna gå då jag har en mid-year orientation med YFU den dagen. Det gör mig inte allt för mycket dock då många av mina vänner har sagt att prom är den roliga dansen.
 
Basket har det som vanligt varit mycket av, och jag kan glatt berätta att vi vann båda matcherna förra veckan. Denna veckan har vi en riktigt svår match imorgon mot Modesto Christian som har krossat allt motstånd så här långt i ligan. Utmaningen för oss blir väl helt enkelt att hålla ner siffrorna... På torsdag har vi en betydligt enklare match när vi möter Downey. Hur enkelt det blir vet jag inte, men vi är i alla fall supposed to win that game. Dessutom är min värdfaster tränare för deras jv-lag, så det ska bli roligt att träffa henne. 
 
Idag är det måndag och vi är faktiskt lediga från skolan eftersom det är Martin Luther King day. I morse hade jag basketträning, men förutom det blir det här en lugn och händelselös dag. Det är skönt med såna dagar ibland, speciellt då jag inte kommer få många av dem under våren. 
 
Jag har även bestämt mig för att spela fotboll under våren, vilket ju var min plan hela tiden, men på den senaste tiden har jag börjat fundera på att inte spela då det är så mycket som händer under våren med alla helgresorna till Santa Barbara och liknande. Dock pratade jag med tränaren, som är väldigt förstående, och kom fram till att jag inte har något att förlora på att spela. Jag har ju trots allt bara den här chansen en gång i livet. Jag åkte därför och köpte fotbollsskor i igår. Jag åkte med tanken att hitta ett så billigt par som möjligt eftersom säsongen bara varar i ca 3 månader. Jag kan därför berätta att jag hittade ett par adidas för ynka 12 dollar, eller 96 kronor. Är inte det helt sjukt billigt för fotbollsskor?!
 
Fotbollsskorna som nästan var gratis.

isabelleiusa.blogg.se

Utbytesstudent i Modesto, California 14/15

RSS 2.0