Long time no see!

Sedan senast har jag:
- Ätit på Panda Express för första gången
- Varit inne i Bath and Body Works för första gången
- Varit på vårt football game där det var pinkout för bröstcancer, och där vi även vann för första gången i ligan, och andra totalt.
- Spelat golf på Del Rio med top 4 från Beyer
- Sovit över hos Grandma Grover 
- Sovit över hos familjen Cripe, en familj som går till samma kyrka som oss.
- Spelat sectionals i golf at Woodbridge Golf and Country Club. Tyvärr gick jag inte vidare, men en intressant runda var det i alla fall. Ett av hålen var dogleg left, med en green på ett annat hål rakt fram. Så jag som tog för givet att det var greenen rakt framför mig lyckades med det spektakulära att slå till fel green... Allt som allt slutade jag i alla fall som bästa Beyer-spelare, vilket jag är stolt över.
 
Jag och Angela at Del Rio
 
Jag, Isabelle, och Nathalie at Del Rio.
 
Jag, Isabelle, och Angela innan Sectionals.
 
Me during Sectionals
 
Även här during Sectionals.

MMC Tournament!

Idag var det precis som jag berättade om dags för den första playoff-turneringen med golfen. Då Beyer inte placerade sig som ett av de två bästa lagen i ligan, så gällde det för mig att komma som en av de sex bästa spelarna bland de övriga skollagen i Modesto för att gå vidare till nästa omgång, som är sectionals. 
 
Tävlingen spelades över 18 hål, och de första nio spelade jag inte alls bra. Men eftersom jag visste att kvaliteten på spelarna från de övriga lagen inte är den bästa, så visste jag att jag fortfarande hade chansen att komma bland de sex bästa. Så jag fortsatte spela, och de sista nio spelade jag helt okej, så jag kom in på 100 slag, vilket innebar plats två bland de som spelade för individuelllt avancemang, och plats 7 totalt. 
 
Allt som allt är jag nöjd med dagen, för mitt självklara mål var ju att ta mig vidare till sectionals. Sectionals spelas på Woodbridge Golf and Country Club nästa måndag, och för att ta mig vidare därifrån behöver jag troligen gå på under 85 slag. Konkurrensen ökar alltså rejält inför nästa omgång, och om man ser på vad jag har spelat på hittils, så kommer jag inte ha en chans. Men som alltd med golf så kan allting hända. 
 
Här kan ni se scorerna för de spelarna som gick vidare individuellt. Nummer 1 och 5 är också från Beyer, så vi har tre spelare vidare till sectionals. 
 
För övrigt kan jag berätta för er att pajerna var goda. pumpa-pajen var inte min favorit, men äpplepajen var god. Imorgon är det skola igen, så tillbaka till verkligheten. Ha det bra!

Skillnader mellan USA och Sverige!

Idag har varit en lugn dag. Jag och Karla åkte till grandma Boone och bakade apple och pumkin pies. Pumkin pie är väldigt vanligt här, så det ska bli roligt att testa den ikväll. Även äpplepajen är gjord på ett annat sätt jämfört med hur i alla fall min familj gör det hemma i Sverige. Istället för att ha äpplen i botten och smuldeg uppepå, som jag vanligtvis gör, så har de ett lager pajdeg under äpplena, och ett till över. Dessutom så blandar de i en massa socker, lite kanel, mjöl, och lite smör bland äpplena, jämfört med bara lite socker och mycket kanel som jag gör där hemma. Så jag väntar nu på att få smaka och se resultatet. 
 
Eftersom det är en så pass lugn lördag så tänkte jag att jag skulle göra ett inlägg även idag, för att berätta om några skillnader jag har upptäckt så här långt. Jag kommer dock bortse från skillnaderna i skolan, eftersom det är så mycket skillnader där att det får ha ett eget inlägg senare. Några skillnader jag har upptäckt är:
 • Man äter vanligtvis inte med kniv här. Endast gaffel används.
 • Det finns stoppskyltar i princip varje korsning, och från alla håll. Här finns ingen högerregel som i Sverige, utan alla måste stanna för att se om det kommer någon. Detta gör bilresan mycket ryckigare, och mindre miljövänlig, eftersom man måste stanna vid varje korning.
 • Nästan inga rondeller, eftersom det är stoppskyltar isället
 • Alla bilar är automatare. Tror inte att jag har sett en endaste bil med manuell växellåda när jag har varit här.
 • Det är toalettbås på alla offentliga platser, inga riktiga väggar som toaletterna i Sverige har. 
 • Många toaletter på offentliga platser har inget lock. 
 • Man spolar toaletterna annorlunda. En del toaletter har automatisk spolning, så det är ingen knapp man trycker på, och de toaletter vars spolning inte är automatisk, har spaken på sidan istället för uppepå. 
 • Dörrhandtagen ser annorlunda ut.
 • De flesta har inte staket eller häck runt sina trädgårdar. 
 • Vet inte om det här bara är min värdfamilj eller om det är standard här, men min de använder ingen diskborste när de diskar. Istället använder de en trasa eller svamp, och en "stålsak" när det är något som sitter hårdare fast. 
 • Det är mer religion här, och de flesta går i kyrkan varje vecka. 
 • De flesta husen har heltäckningsmattor i vardagsrum och sovrum.
Jag och grandma innan äpplepajen skulle in i ugnen

isabelleiusa.blogg.se

Utbytesstudent i Modesto, California 14/15

RSS 2.0