The Trip

På juldagsmorgonen öppnade vi också en annan julkapp. Den innehöll information och var vi skulle åka på vår trip fre-sön. Alla vi "barn" i familjen visste att viskulle åka någonstans över helgen, men inte var (även om vi hade våra misstankar). Så när vi alla öppnade presenten på juldagsmorgonen så fick vi äntligen reda på var vi skulle.
 
På fredagen åkte vi norrut till Mendocino och Fort Bragg som är två kustbyar intill varandra. Mendocino var en väldigt tyst, lugn, och mysig by, med en del trevliga butiker. Fort Bragg var en lite större by, men fortfarande inte stor. Anledningen till att vi åkte upp där är att det finns en glass beach, där det istället för sand finns glasstenar. Vi hade hört innan att det inte var något glas kvar längre då folk plockar med sig det hem, så vi kom dit utan allt för stora förväntningar, Vi blev dock positivt överraskade när vi kom dit, för det var en hel del glas kvar. 
 
 
 
 
 
En sak som var riktigt häftig var att så fort man kom en bit ifrån så kunde man inte se att det var glas. På denna bilden ser det ut som att det lika gärna kunde varit vanlig sand.
 
Lite klättrande blev det också. Är det inte underbart att man kan vara klädd så här i slutet av december?!
 
Hela familjen på en av klipporna.
 
Fredagsnatten bodde vi på ett hotell i Fort Bragg, innan vi på fredagsmorgonen begav oss ner längs med kusten till San Francisco. Kusten på den sträckan var väldigt dramatisk och vacker. Även vägen var dramatisk, och på vissa ställen körde man med en bergsvägg på ena sidan och ett stup ner till vattnet, utan vägräcke, på andra sidan.
 
 
 
 
I San Francisco shoppade vi lite på eftermiddagen, och åt sedan . På söndagsmorgonen var det dags för nästa stora äventyr, nämligen en tur i luftballong. Det var helt klart en upplevelse och väldigt spännande. 
 
 
Napa valley from above. Det såg nästan ut som att man tittade på google maps.
 
Efter luftballongsturen åkte vi tillbaka till SF, åt lunch, shoppade lite till, och åkte till slut hem. Allt som allt var det här alltså en jätterolig helg med flera spännande upplevelser. Jag är så glad för att jag har fått en värdfamilj som hittar på så mycket saker med mig.

Christmas in the States

Halloj! Den senaste veckan har det hänt supermånga saker, så jag jag tänker dela upp julfirandet och min trip i två inlägg. Så julaftonskvällen var vi som jag berättade hos grandpa och grandma Grover, där vi också öppnade våra christmas eve presents. Tradition i min familj är att de alltid får en julgranskula samt en pyjamas. Pyjamasen tar de på sig när de får den och har sedan på sig den under julaftonskvällen samt natten till juldagen.
 
Julgranskulan
 
Pyjamasen
 
På juldagsmorgonen öppnade vi sedan våra stockingpresenter, som innehöll tandborste, hårband, chapstick, och en massa godis. Även en liten "tävling" tog plats mellan oss barn där på morgonen. Det gick ut på att den som först hittade en christmas pickle (en julgranskula i form av en pickle) som var gömd i granen fick en extra julklapp. Tyvärr hittade jag inte den först, utan vinnaren blev Dempsey. Jag får skylla på att de har större erfarenhet av att leta pickles i en julgran än vad jag har. 
 
Jag fick min allra egna stocking med min initial på den. 
 
Klockan två begav vi oss till grandma och grandpa Boone för lunch och paketöppnande. Lunchen bestod i stora drag av prime ribs, bakad potatis, och brysselkål. När vi på kvällen begav oss till the Mittens för julfirande där så fick vi ett annat traditionellt julmål, nämligen ham and "party potatoes". Party potatoes är lite som en potatisgratäng med cornflakes på toppen för att få det lite knaprigt. Mycket gott. Även här blev det julklappsutdelning, innan vi begav oss hemåt för att få lite sömn innan den tidiga uppgången dagen efter. 
 
Julklappsutdelning at the Mitten's
 
Det där var alltså min första, och kanske sista amerikanska jul. Förutom frånvaron av snö och Kalle Anka så måste jag säga att det var en väldigt mysig och trevlig jul. Jag är så tacksam för den underbara familjen jag har här, inte bara min familj, utan hela släkten som har välkomnat mig och fått mig att känna mig som en del av familjen. 

Merry Christmas!

Hej på er! Jag tänkte mest titta in här lite snabbt för att önska er alla en riktigt god jul! Jag hoppas att ni njöt av att få se Kalle Anka och att få spendera tid med familjen. 
 
Senare idag ska jag och min värdfamilj åka till grandma och grandpa Grover för att fira julafton. Imorgon, kommer vi först att öppna paketen i the christmas stockings, och sen kommer vi åka till grandma och grandpa Boone för att fira jul. Efter det kommer vi att bege oss till Shannons familj för att fira lite jul även där. 
 
Det är så min jul kommer se ut, så det ska säkert bli bra. Hoppas att ni också får en bra jul. 
 
Här kommer också lite bilder från julfirandet med hela stora Grover-familjen. 
 
 
 
 
At christmas tree lane, där alla husen hade dekorerat sina trädgårdar otroligt mycket.
 

isabelleiusa.blogg.se

Utbytesstudent i Modesto, California 14/15

RSS 2.0