Pre-Departure Orientation och visum

Det är inte så värst mycket som händer på utbytesfronten just nu så därför blir det inte så många inlägg här. Mina dagar består främst av jobb och så kommer det väl fortsätta de kommande två veckorna också. Efter det kommer jag ha två lediga veckor fyllda med avsked innan jag åker den 26:e. 
 
Eftersom jag inte har så mycket mer att berätta om USA än att "Welcome to Sweden" kommer sändas där nån gång i höst, vilket betyder att jag kan se det med min värdfamilj, så tänkte jag berätta lite mer om helgen jag var i Stockholm och fixade visum samt var på Pre-Departure Orientation, förberedelselägret YFU anordnar för alla blivande utbytesstudenter som åker i höst.
 
På torsdagsmorgonen begav jag mig alltså till ambassaden i Stockholm. Där var det en väldans massa väntande för att få lämna några fingeravtryck och få svara på några få frågor. Först fick jag vänta på att få komma in på själva ambassaden, för att man var tvungen att gå genom en säkerhetskontroll. Sedan fick jag vänta en liten stund på att få komma till "receptionen"/"disken" där man fick lämna in alla dokument man hade med sig (pass, foto, personbevis, betalningskvitto osv.). Det var efter detta som den långa väntan började och jag tror att jag satt i mer än en timme innan mitt namn blev uppkallat i högtalaren så att jag fick gå fram och lämna fingeravtryck. Sedan fick jag återigen vänta, denna gången inte så länge, på att mitt namn skulle bli uppkallat för att jag skulle bli "intervjuad" (fick nog runt tre frågor så det var knappt en intervju). Allt som allt tog besöket runt 2.5h med 90% väntande. Men nu har jag i alla fall fått visumet så det är fixat. 
 
Ambassaden utifrån gatan
 
Kön jag fick stå i innan jag fick komma fram till säkerhetskontrollen. Kan ju nämna att det var fler än jag som skulle fixa visum, om ni inte redan förstått det...
 
På fredagen var det som sagt dags för Pre-Departure Orientation på Kärsögården vid Drottningholm. Vi var nog runt 80 utbytesstudenter så det var rätt många. Under helgen var allas mobiltelefoner inlämnade för att vi skulle lära känna varandra istället för att bara hålla på med telefonerna. Det var en bra sak på så sätt att alla blev mer sociala och ville umgås. 
 
Det var en hel del information om hur det är att åka iväg som utbytesstudent med allt från anpassning till kulturen och hemlängtan till praktisk information om hur det fungerar med försäkringar och sådana saker. Och även om den mesta informationen var sånt man redan visste, så var det roligt att träffa andra som var i samma sits som en själv och höra om deras tankar. 
 
Bild på alla utbytesstudenter som var på lägret

isabelleiusa.blogg.se

Utbytesstudent i Modesto, California 14/15

RSS 2.0