My first football game and Skype with my family!

I fredags var det den första fotbollsmatchen för den här säsongen, och även min första fotbollsmatch någonsin. Det var en försäsongsmatch så det var inte en jätteviktig match, men the Red Sea ("Beyers hejarklack") var där och alla var taggade. Det började redan i skolan med att alla fotbollsspelare hade sina matchtröjor på sig, och deras flickvänner (de som hade flickvänner dvs) hade deras bortatröjor. 
 
Själva matchen förstod jag inte jättemycket av, men jag kan säga att det var fler som inte gjorde det. De flesta jag frågade visste lika lite som mig, men till slut hittade jag i alla fall en tjej som förstod fotboll och försökte förklara för mig, så nu har jag fått en lite klarare bild. Hur som helst, även om jag inte förstod allt som hände i matchen så var det själva atmosfären på läktaren, cheerleaderna och allt sånt där som var riktigt roligt. Jag måste faktiskt säga att det nästan kändes som att vara i en amerikansk high school-film. Tyvärr förlorade vi matchen, men det gjorde inte så mycket, för det var fortfarande en otrolig känsla att få vara där!
 
Efter matchen åkte jag Ella och Missy och åt, innan vi åkte hem till oss och sov. Igår började jag dagen med att göra swedish pancakes till frukost, och sen skypade jag för första gången med min familj i hemma i Sverige. De var på kräftskiva i mormor och morfars stuga, så jag tyckte att det var bra att passa på när alla på mammas sida var samlade. Det var roligt att få prata med dem, och det gick faktiskt bättre än jag trodde. Jag trodde att jag skulle bli mer ledsen när jag såg dem, men det gick bra. Det jag blev mest förvånad över var dock hur konstigt det kändes att prata svenska. Jag menar, jag har skrivit en hel del på svenska på bloggen och när jag har skrivit med några därhemma, utan att det har känts konstigt. Men jag antar att det är annorlunda att prata, för det kändes i alla fall väldigt konstigt. 
 
Efter skype-samtalet åkte vi och tittate på If I Stay på bio. Det var en riktigt bra, men sorglig film. Ni borde gå och se den när den kommer ut i Sverige! Idag har jag varit i kyrkan, och i eftermiddag ska jag på ett pool party med kyrkans youth group. 
 
The cheerleaders during the game! 
 
Joch de jag stod med under en del av matchen.
 
Meghan, Missy och jag efter matchen
 
Ella och jag efter matchen

En månad i California!

Hej på er! Ännu en skolvecka har snart passerat, och jag har nu varit här i mer än en månad, vilket innebär cirka tio procent av hela tiden här. Det är lite läskigt att tänka så, eftersom det känns som att jag precis kom. Även om jag har hittat på en massa olika saker så känns det som att det precis har börjat. Hur som helst har jag kommit in i vardagen nu, och denna veckan har varit en hyfsat vanlig vecka. Inga stora händelser har ägt rum, men visst har det hänt en del. Jag har till exempel signed up for Powder Puff, vilket är en match där tjejer spelar American Football och killar är cheerleaders. Seniors möter Juniors... Taggad för det, även om jag inte har en aning om hur football går till, haha. Imorgon är det det första football gamet för säsongen (eller första pre-season), så förhoppningsvis får jag en klarare bild av vad spelet går ut på.
 
Det har även varit golfträningar denna veckan, och igår var vi på en bana och spelade några hål. På tisdag har vi vårt första practice game, vilket ska bli roligt. Dagen innan, på måndag, är vi lediga från skolan eftersom det är Labor Day. 
 
Eftersom jag inte har några roligare bilder från veckan så får ni ännu en bild på denna söta hund. Ha det bra!

Golf + kyrka

Dagen började precis som alla andra söndagar med att åka till kyrkan 9.30. Efter gudstjänsten var det lunch-knytkalas som vi stannade kvar på. När vi hade ätit klart åkte vi hem och hämtade golfklubbarna, innan jag och Will åkte till en golfbana 40 minuter iväg by the hills mellan där jag bor och the Bay area vid SF. Det är lite roligt att se hur grön golfbanan är, och hur torrt och gulbrunt allt runtomkring är. Dock är vi i en torka nu, den värsta på väldigt lång tid, så det är ganska torrt på golfbanan också. Men det var i alla fall en väldigt vacker golfbana! Tyvärr spelade jag inte så bra, framförallt närspelet var dåligt, så jag förlorade mot Will och blev därmed tvungen att bjuda på en dricka.

isabelleiusa.blogg.se

Utbytesstudent i Modesto, California 14/15

RSS 2.0