Mockingjay och SF

Hej på er! Sedan senast har jag:
 
- blivit firad för min "halvfödelsedag", dvs 6 månader innan min riktiga födelsedag. Anledningen till det firandet var att min familj ville ge mig en letterman sweater, och de ville ge mig den nu så att jag har tid att använda den här innan jag åker hem. Sweatern är nu på tvättning, och ska sedan till sömmerskan så att mina letters kan bli påsydda. När jag får tillbaka den får ni se resultatet.
 
 

- Ätit friterad glass för första gången. För ja, tydligen finns det...
 

- Varit på en BMX-show på skolan. Inte varje dag en skola anordnar det, men detta var som en award för de elever som har Renaissance, vilket man får om man har bra betyg, stor förbättring i betyg, eller perfekt närvaro.
 
 

- Gått på premiären av Mockingjay, som var riktigt bra! 
 
Inte den bästa bilden då det var väldigt mörkt i salongen

- Varit i San Francisco. Mina värdföräldrar var på ett bröllop, så jag och Ella shoppade under eftermiddagen, och åt sedan middag på The Cheesecake Factory, som var på Macy's takvåning. Vi satt alltså med utsikt över Union Square, där det var julpyntat så vackert. Både maten och cheesecaken var otroligt god!
 
 Utsikten från restauramgen

Veteran's Day

I tisdags var det Veteran's Day, vilket är en dag då man hyllar alla som har varit med i the U.S Army. Det innebar att vi var lediga från skolan, och därmed fick en four-days weekend (då måndagen var en klämdag). I fredags hade vi även en veteran's day ceremony under lunchen där en del "veteraner" kom och blev hyllade. 
 
Annars har jag fullt upp med basketen just nu. Det är mycket att lära, speciellt teknik och olika "plays", men jag utvecklas hela tiden. Jag kan även berätta att jag kom med i varsity-laget (förstalaget), vilket jag är glad över. Dock kan jag tilläga att no cuts were made, så det var inte speciellt svårt, haha... 
 
Det innebär, hur som helst, att jag nu har träning 2 timmar varje dag förutom söndagar. Vi är bara kan bara ha 2 unexcused abscenses, annars får vi inte längre vara med i laget. Dock har jag pratat med coachen, och fått tillåtelse att missa en del träningar då jag är en utbytesstudent och därmed vill följa med på de resor min värdfamilj för att uppleva nya saker/platser. 
 
Som ni märker är alltså basketen mycket striktare än golfen. Golfen var väldigt ostrikt med saker som att komma i tid, missa träningar, ta det seriöst under träningarna osv. Basketen är det motsatta. Om du kommer försent till en träning så får du stanna kvar efter träningen och köra fys. Om du inte tar det seriöst får du springa flera varv runt planen, och liknande saker, så det är väldigt strikt.
 
Hur som helst är det roligt att få uppleva båda sporterna, för att få se olika saker!
 
En bild jag tog lite snabbt när jag gick mellan två klassrum under den 6 minuter långa rasten. Idag var en av de där dagarna som inte är så vanliga här, nämligen de regniga dagarna. 

Pacific Grove!

Hej på er! Så denna helgen spenderade jag alltså i Pacific Grove. Vi åkte efter skolan i fredags, och körde i drygt två timmar innan vi var framme, På fredagskvällen gjorde jag och Filippo, en italiensk utbytesstudent som följde med oss, en internationell middag. Han gjorde en pastarätt som huvudrätt, medan jag gjorde kladdkaka med hallonsås som efterrät. Mycket gott blev det. 
 
På lördagsförmiddagen spelade jag och Will golf på golfbanan i Pacific Grove. De första nio var inget speciellt alls, det var en ganska medelmåttig golfbana. Men de sista nio var precis vid havet, så det var en otroligt fin vy. Dessutom kan jag nämna att de har något som kallas Youth on Course här som ger juniorer kraftigt reducerade priser. Det gjorde att jag kunde spela på en så vacker bana för endast 5 dollar, vilket är ca 35 kronor. Dock tror vi att de gjorde ett misstag, för de sa när vi bokade tiden att det skulle kosta 20 dollar för mig, men även det skulle ju varit relativt billigt. 
 
 
Efter golfen åkte vi 17 Mile Drive och fortsatte sedan ner mot Big sur. 17 Mile Drive gick längs flera välkända golfbanor såsom Spanish Bay, Spyglass och Pebble Beach. De såg riktigt roliga ut, och jag hade otroligt gärna spelat dem, men tyvärr har de ett ganska smaskigt pris också. Pebble kostar ca 3500 kr...
 
Hur som helst var det än väldigt vacker väg, liksom hela vägen ner till Big Sur var, med en dramatisk kustlinje. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen åkte vi in till Monterey och åt middag och gick runt lite. Dagen efter, igår, åkte vi upp längs kusten till Santa Cruz, och boardwalken. Vi åt sedan lunch, innan det var dags att åka hem. 
 
Vi hade alltså en trevlig liten trip, och fick se många vackra platser. Nu ska jag gå och äta lunch, och så småningom bege mig till basketball tryouts. Wish me luck!

isabelleiusa.blogg.se

Utbytesstudent i Modesto, California 14/15

RSS 2.0