On our way to SB

Halloj! Förra helgen åkte vi ner till Santa Barbara där Dempsey spelar baseball. Vi tittade på hans matcher, och jag cyklade en runda längs med kusten och UCSB-campuset. Det är så otroligt vackert där! Vi bodde på en camping när vi var där, så jag sov i tält, vilket var mysigt. Wills föräldrar var också där, och på söndagen åkte jag med dem hem för att sedan kunna gå på ett birthday party för några av mina värdkusiner.

Veckan har rullat på som vanligt, vi vann onsdagens fotbollsmatch enkelt med 5-0 not Davis. Igår efter träningen hade vi en team dinner, vilket vi kommer ha i stort sett varje torsdag under säsongen. Vi var at Heather's hus och åt gott och bara satt och pratade. 

Just nu sitter jag i bilen på väg ner mot Santa Barbara igen. Många av våra helger spenderas alltså där nere, vilket jag inte har något emot alls. Denna helgen kommer vi dock bo på hotell istället för att campa. Denna helgen är det seriestart, så det är nu matcherna räknas på riktigt. Så vi kommer väl vara på matcherna, och kanske åka en runda till stranden. Vädret är nämligen riktigt nice här nu, och svensk sommarvärme har vi allt. 

Efter denna helgen är det bara en fyra-dagarsvecka i skolan innan det är dags för spring Break. Mina planer för det får ni dock höra om i ett senare inlägg. Ha det bra så länge! 

Middag med Dempsey och grandma and grandpa Grover last weekend 


Bild från min cykeltur. Palmer är verkligen ingen ovanlig syn där nere.

The UCSB campus 

The weather is soo nice! 

Veckan som gick

Sedan jag har kommit tillbaka från resan med farmor och Hans har jag börjat spela fotboll för skollaget. Eller egentligen kan man väl säga att jag började innan resan, då jag var på en träning efter att basketen hade tagit slut och innan jag åkte iväg. Nu har dock serien börjat, och vi har även spelat en cup. 
 
Fotbollen är inte alls lika strikt som basketen, vilket är riktigt skönt. Dessutom har vi inte träning på lördagar, vilket också det är underbart. Så jag är alltså glad över att basketen är över och att nu få spela fotboll igen. Det är inte förrän nu som jag faktiskt har insett att jag har saknat att få spela fotboll en hel del. 
 
Som jag berättade så har serien börjat, och vi började med en vinst mot Downey med 3-0. Den andra matchen förlorade vi dessvärre med 4-0 till Gregori, efter bland annat en straff orsakad av mig... Något jag har upplevt är att här tillåter inte domarna lika tufft spel som i Sverige, utan istället blåser de i pipan så fort man rör varandra nästan. Tråkigt, men det får man leva med. 
 
Cupen vi spelade var igår och idag. Vi vann båda matcherna igår med 4(?)-0 mot Riverbank och 1-0 mot MoHi. Idag hade vi ett helt annat spelarläge än igår då vi saknade 6 spelare av olika anledningar. Detta innebar att vi började första matchen med en avbytare, vilket snart gick ner till noll då en av våra spelare bröt näsan. Halva andra halvleken spelade vi alltså utan avbytare, och lägg då till att det vi spelade mitt på dagen i 25 grader och sol. Matchen slutade 1-1 efter en assist av mig som för första gången någonsin spelade som anfallare. Denna matchen var mot Downey, som vi vann med 3-0 mot i tisdags. Så ni förstår alltså att det var ganska tufft att spela med så få spelare.
 
Ett oavgjort resultat räckte som tur var för att få spela match om förstapris. Vi skulle då möta Davis, som också hade spelat oavgjort mot Downey. Vi var alltså lite nervösa inför matchen då vi var ännu mer slitna än i första matchen. Lyckligtvis kom två av de saknade spelarna till den andra matchen, och även om en av dem hade sprungit 3 mil på morgonen så var det skönt att få all hjälp vi kunde. Det visade sig dock allt eftersom matchen pågick att vi inte hade behövt oroa oss supermycket, för i halvlek ledde vi med 4-0, och matchen slutade 7-0. Detta innebar att vi vann cupen och att vi fick ett bra slut på en tuff dag.
 
Nu på kvällen har jag inte gjort speciellt mycket alls. Mina ben är ömma och solbränd är jag också. Det är inte lätt att spela två nästan hela matcher med en dryg timmes mellanrum i svensk sommarvärme när man inte har spelat en hel match på 1.5 år. Nu ser jag alltså otroligt mycket framemot en vilodag imorgon innan nästa match på måndag. 
 
Förutom fotbollen har det varit en väldigt lugn vecka, utan speciellt mycket läxor eller annat ansträngande. Det är alltså vardag igen vilket helt ärligt är riktigt skönt. Jag känner nämligen att jag behöver några lugna veckor nu efter en väldigt händelserik period.
Me and my soccer team after the tournament win

Svar på fråga

Hej! Jag ska till Kalifornien på utbytesår i sommar. Hur är vädret där du bor? vad har du på dig för kläder en vanlig dag i skolan? Tack! :D 
 
Hej! Åh vad roligt att du ska till Kalifornien och fortfarande har allt framför dig! I början av höstas, ca augusti till november, hade jag shorts, linne, och tjocktröja. Det var nämligen så att ute var det 30 grader varmt medan de sätter på så mycket air conditioning inomhus att man behöver en tjocktröja. 
 
Slutet av november till nu har jag haft jeans, tjocktröja, och halsduk/scarf på mig. Det är nämligen hyfsat kallt under vintern, och många gånger hade det varit skönt att ha en jacka. Dock är bara jag ute några minuter när jag går mellan klassrummen, så jag har inte tyckt att det har varit lönt att släpa med sig en jacka. 
 
Nu har det börjat bli riktigt skönt väder ute, och det är runt 20-25 grader om dagarna. Nu kommer alltså nästa problem, för på nätterna är det under 10 grader, så när jag åker hemifrån 6.20 om morgnarna så är det fortfarande väldigt kallt ute. Så just nu kör jag på jeans och något tunnare på överdelen, för jag är ändå inte ute speciellt mycket under skolan, och efteråt byter jag direkt om till träningskläder, så det fungerar bra även om det hade varit för varmt att vara ute i mitt på dagen. 
 
Att det alltid är supervarmt i Kalifornien stämmer alltså inte riktigt. Under vintern hade vi endast 10-12 grader, och om nätterna lite över nollan. Och ett bra tag under hösten samt just nu är det kallt om nätterna och morgnarna, men varmt under dagarna. 
 
Hoppas att du är nöjd med svaret! Om du har fler frågor så var inte rädd för att fråga! 

isabelleiusa.blogg.se

Utbytesstudent i Modesto, California 14/15

RSS 2.0