YFU

Som ni säkert vet så finns det flertalet olika utbytesorganisationer att välja mellan när om man ska åka iväg som utbytesstudent. Det var ett av de svåraste besluten för mig eftersom det är så viktigt att ha en organisation man kan lita på när man är iväg ett helt år. Några anledningar till att jag valde Youth For Understanding är:
 
- YFU är en ideell organisation. Det innebär att de är icke vinstdrivande, och gör det här för att de vill. De bryr sig om utbytesstudenten istället för att bara bry sig om att tjäna pengar. Det kändes för mig väldigt bra för att kunna lita på organisationen. 
- Programavgiften var en av de billigaste. 
- När jag läste vad tidigare utbytesstudenter tyckte om sina organisationer så var YFU den jag hörde minst negativt om. 
- Det är samma organisation i värdlandet som i Sverige. Vissa andra organisationer har det så att man får en amerikansk organisation när man kommer till USA. Jag har hört från många att de är väldigt nöjda med sin svenska organisation, men inte alls nöjd med dem amerikanska organisationen, så jag tyckte att det kändes bättre med samma organisation hela vägen. 
 
Det är de största anledningarna till att jag valde YFU, och ett halvår in i mitt utbytesår så måste jag säga att jag är väldigt nöjd med dem. Jag fick en värdfamilj som passar mig utmärkt, och de har alltid svarat snabbt på mail och liknande. 
 
Jag vill inte sitta här och säga att YFU är den helt klart bästa organisationen, för jag är säker på att det finns fler organisationer som är bra. Dock har YFU fungerat utmärkt för mig, vilket gör att jag gärna rekommenderar YFU till de som funderar på att åka som utbytesstudenter i framtiden. Det viktiga är självklart att du väljer en organisation som passar dina behov, och att du bara vågar ta chansen att åka iväg är det viktigaste. 
 
Om det skulle vara så att du är sugen på att åka iväg som utbytesstudent med YFU så har de en del uppkommande informationsmöten för att svara på frågor och berätta om vad det innebär att åka som utbytesstudent. 
 
Om du befinner dig i Stockholm så har de på måndag ett infomöte, samt ett USA-mingel den 11 februari. Det är på YFU-kontoret, vilket hittas på Vikingagatan 45 i Stockholm. En länk till mer information på YFU:s facebook hittar du här
 
Om du inte har möjlighet att ta dig till Stockholm så kommer de även att ha infomöten i Uppsala, Göteborg, och eventuellt Karlstad innan deadline för anökning. Mer information om exakt datum och plats kan du hitta på YFU:s hemsida. Tyvärr kommer de inte hinna ha något infömöte i Skåne innan deadline, men om du är intressed av att åka eller har några andra frågor så kan du anornda en skype-träff där du kan ställa alla dina frågor genom att mejla till info@yfy.se. 
 
Har du några frågor så är du också väldigt välkommen att fråga mig! Jag hoppas att ni vågar ta chansen att upptäcka världen!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

isabelleiusa.blogg.se

Utbytesstudent i Modesto, California 14/15

RSS 2.0